Nyhedsarkiv

1000 Bøger

Dato: 29-05-2018

Kender du projektet #1000bøger?

1000 Bøger

1000 bøger er et nyt projekt startet af børnebibliotekar, bogblogger og cand.scient.bibl. Kathrine Bach Pachniuk, efter engelsk forbillede.

Projektet har til formål at styrke børns ordforråd, og lyst til at lære at læse, ved at få mere sprog og læsning ind i hverdagen, før børnene begynder i skolen. På den måde skulle læsning gerne blive lyst - i stedet for tvangsbetonet, og samtidig styrke den tidlige literacy.

1000 bøger betyder, at man, før barnet begynder i skolen, har læst 1000 bøger sammen med barnet. Det lyder umiddelbart af meget, men begynder man så snart barnet er født, og deler det ud på 6 år, er det under en bog om dagen. Og man kan sagtens læse den samme bog flere gange. Det betyder ikke, at barnet skal have lært at læse før skolestart, men ved at læse med barnet, bliver barnet bevidst om ord og bogstaver, og skrivning og bøger bliver en naturlig del af barnets hverdag. På den måde skabes sprogforståelse og lyst til at læse videre, og samtidig gøres læsningen til en hyggelig familieaktivitet i form af godnatlæsning, leg og læring.

Og hvordan deltager man så?
Først og fremmest er det gratis at være med. På 1000boger.com kan man frit downloade og printe ark til at skrive bøgerne ned, ligesom man kan printe diplomer når man har læst et vist antal bøger. Man kan også købe en notesbog i stedet for, og notere de læste bøger der, eller bruge et Excelark. Der er ingen regler for, hvilke bøger man må læse. Alt tæller med, hvad enten det er pegebøger, billedbøger, tegneserier, ebøger, godnathistorier eller genlæsninger.

Sociale medier
Har man lyst, kan man bruge og følge hashtagget #1000bøger på Instagram, Facebook og andre sociale medier, til dels at opdatere om sine egne fremskridt, og dels finde ud af hvordan andre deltagere griber projektet an.

1000 bøger har også en blog, hvor deltagere fortæller om deres måde at gribe projektet an på, og kommer med inspiration til gode læseoplevelser.

« Tilbage